5 kalorisnåla och fräscha middagsrecept för sommaren

2

Under sommaren när solen skiner och dagarna är långa, vill man gärna äta något lätt, fräscht och nyttigt. Här får du fem enkla och kalorisnåla middagsrecept – perfekta för varma dagar när aptiten kanske inte är lika stor, men smaken fortfarande är viktig.

Kycklingsallad med jordgubbar och balsamico

Ingredienser (2 portioner):

  • 2 kycklingfiléer, grillade och skivade
  • 1 påse blandad sallad
  • 1/2 gurka i skivor
  • 8–10 jordgubbar, halverade
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en stor skål. Ringla över balsamico och olivolja. Serveras kall.

Kalorier per portion: ca 320 kcal

Kall squashnudelsallad med lax och lime

Ingredienser:

  • 2 zucchini, spiraliserade till nudlar
  • 2 filéer rökt eller grillad lax
  • 1/2 avokado i tärningar
  • 1/4 rödkål, tunt strimlad
  • Saften från 1 lime
  • 1 msk sojasås
  • Färsk koriander (valfritt)

Gör så här:
Blanda zucchininudlar med rödkål och avokado. Toppa med lax och pressa över lime och soja. Garnera med koriander om du vill.

Kalorier per portion: ca 290 kcal

Gazpacho med grillade räkor

Ingredienser:

  • 4 stora tomater
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 12 stora räkor, grillade med lite citronsaft

Gör så här:
Mixa tomater, paprika, gurka, vitlök, olivolja och vinäger till en slät soppa. Servera kall med grillade räkor ovanpå.

Kalorier per portion: ca 240 kcal

Quinoasallad med spenat och granatäpple

Ingredienser:

  • 1 dl kokt quinoa, avsvalnad
  • 2 stora nävar färsk spenat
  • 2 msk granatäpplekärnor
  • 1 msk hackade valnötter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung

Gör så här:
Blanda quinoa med spenat, granatäpplekärnor och nötter. Rör ihop citronsaft och honung till dressing och häll över.

Kalorier per portion: ca 270 kcal

Torsk med gurk- och dillsås

Ingredienser:

  • 2 torskfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och citronpeppar
  • 1/2 gurka, riven och avrunnen
  • 1 dl grekisk yoghurt (0,1–2 % fett)
  • 1 msk hackad dill
  • Saften från 1/2 citron

Gör så här:
Stek torsken lätt i olja med salt och citronpeppar. Blanda gurka, yoghurt, dill och citron till en frisk sås. Servera med ångkokt broccoli eller haricots verts.

Kalorier per portion: ca 310 kcal

TESTA BÄSTSÄLJAREN! Vi har sålt över 600 000 förpackningar och kan garantera att du blir nöjd. Om du beställer i dag får du det första paketet för endast 199 kr.

ENDAST 14 rabatterade paket kvar i dag
  • 10 siffror - ÅÅMMDDNNNN
  • Ja tack! Jag vill beställa Tea Zero GRATIS - jag betalar bara 79 kr för frakt och expedition. Säljs som prenumeration utan bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag var tredje månad, fram till att abonnemanget sägs upp, 3 månaders förbrukning skickad till mig för endast 498 kronor per månad (1494 kr var tredje månad).Om du vill säga upp abonnemanget kontaktar du kundservice senast 14 dagar efter fakturadatum. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns tillhands för dig! * Erbjudandet gäller endast första förpackningen när nytt abonnemang tecknas

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
  • Levereras direkt i brevlådan.
  • Snabb leverans, 3–5 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
postnord-gul