Tea Zero

Ingredienser

Tea Zero

Tea Zero är ett norskt utvecklat te baserat på grönt te. En av fördelarna med grönt te är att ämnena i dessa teplantor kan bidra till ökad ämnesomsättning.

Dessutom har vi tillsatt extrakt utvunnet från oförbrända, gröna kaffebönor. Genom vår produktion har vi tagit hand om den aktiva ingrediensen klorogensyra som utvinns ur gröna kaffebönor. Tea Zero innehåller även örter som Storborre och Schisandra, och inte minst krom som bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen som fett och kolhydrater. Krom spelar också en roll för att dämpa sötsug och normalisera blodsockret. Det gör det lättare att hålla sig borta från vardagens söta frestelser.

Inspirationen till produktsammansättningen hittade vi genom att titta på Kina. Här har te i århundraden varit en viktig del av både kulturen och vardagen. Te är för många i Kina en källa till ett hälsosamt liv. Vissa typer av te kan ha en positiv hälsoeffekt.

Tea Zero är ett unikt te, med en utsökt smak av persika. Men med Tea Zero får du mer än bara ett vanligt te.

teazero-green-tea-1233874

Ingredienslista

Smakstilsetning (ferskenjuicepulver, sitronpulver, appelsinpulver og naturlig ferskensmak), pulver av grønn te (Camellia sinensis), fibersol-2 kostfiber, borrerotekstrakt (Arctium lappa), kvekeekstrakt (Elytrigia repens), surhetsregulerende middel (sitronsyremonohydrat), stabilisator (xantangummi), ekstrakt av grønne kaffebønner (Coffea arabica), schisandraekstrakt (Schisandra chinensis), søtningsmiddel (steviolglykosider), kromklorid.

 

 

Aktive ingredienser per porsjonspose (2,5 g) Innhold Referanse-verdi
Grønn te pulver (Camellia Sinensis), Polyfenol 30 % 240 mg **
Storborrerot ekstrakt (Arctium Lappa) 120 mg **
Kveke ekstrakt (Elytrigia Repens) 120 mg **
Grønne kaffebønner ekstrakt (Coffea Arabica), Klorogensyre 50 % 60 mg **
Schisandra ekstrakt (Schisandra Chinensis), 5% Schisandriner 60 mg **
Krom 120 µg *300%

* = % av referanseverdi
** = ingen referanseverdi fastsatt

Grönt te

De senaste åren har grönt te gått från att vara ett relativt okänt tillskott för den särskilt intresserade, till att bli relativt populärt. Grönt te innehåller bland annat katekiner, ämnen som är kända för att öka ämnesomsättningen.

Gröna kaffebönor

Tea Zero innehåller en stor andel gröna kaffebönor.

Genom att dricka Tea Zero kan du minska risken för metabolt syndrom, som är en samlingsbeteckning för riskfaktorn för hjärt- och kärlsjukdomar, såsom ökat midjemått, insulinresistens, typ 2-diabetes, högt blodtryck och blodfetter.

Klorogensyra

Gröna kaffebönor innehåller mycket klorogensyra. Denna syra har en gynnsam effekt på vår hälsa, genom att den kan öka ämnesomsättningen. Klorogensyra påverkar upptaget av fett och glukos i maten, vilket därför kan bidra till att öka ämnesomsättningen.

Klorogensyra hjälper också till att reglera blodsockernivån. Tea Zero ger också ökad energi, på grund av dess naturliga innehåll av koffein. Gröna kaffebönor innehåller också mycket antioxidanter.

Antioxidanter

Tea Zero innehåller också flera olika örter som traditionellt används i te, och många av dessa innehåller antioxidanter. Antioxidanter är molekyler som neutraliserar fria radikaler i kroppen och därmed bekämpar oxidativ stress. Innehållet av grönt te bidrar till hög antioxidanthalt.

Även innehållet av gröna kaffebönor bidrar till detta. Kaffebönor verkar ha en positiv effekt på hälsan. Anledningen till att kaffe verkar minska risken för metabolt syndrom är innehållet av polyfenoler som hydroxysinnaminsyra. Polyfenoler är smakämnen som finns i växter, och en del av ämnena är antioxidanter. Det har tidigare föreslagits att polyfenoler kan ha en gynnsam effekt på sockeromsättningen, att det kan minska fettupptaget i tarmen, sänka det skadliga LDL-kolesterolet och ha en antiinflammatorisk effekt.

Totalt innehåller Tea Zero en kombination av flera olika antioxidantkällor. Så en kopp Tea Zero per dag för att hjälpa dig att få i dig antioxidanter dagligen.

 

Krom

Tea Zero innehåller krom. Krom är viktigt för nedbrytningen av makronäringsämnen som kolhydrater, fetter och proteiner.

Krom är involverat i regleringen av blodsockret. Krom förstärker insulinets verkan. Insulin är ett hormon som reglerar blodsockret. Innehållet av krom i Tea Zero kan därför ha en stabiliserande effekt på blodsockret. Troligen bidrar krom till omsättningen av fetter och proteiner genom sin effekt på insulin. Krom har troligen också förmågan att sänka kolesterolet i blodet.

Koffein

Tea Zero innehåller koffein. På grund av sitt naturliga innehåll av koffein kommer Tea Zero därför även ge ökad energi och vinst i vardagen.

Koffein är ett milt stimulerande medel med en rad fysiologiska effekter. Det verkar främst på hjärnan och måttligt intag hjälper till att förbättra den fysiska prestationsförmågan och kan ge ökad vakenhet och koncentration. Effekterna av koffein är väldokumenterade och du kan läsa mer om koffein här.

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har kommit fram till att ett koffeinintag på cirka 400 mg koffein per dag (motsvarande upp till 5 koppar kaffe) kan avnjutas som en del av en hälsosam balanserad kost och en aktiv livsstil. Vi rekommenderar att du byter ut minst en kopp av dessa mot Tea Zero!